Germanicus verliest in knotsgek duel van Heerde

Germanicus speelde zondag de eerste van 6 opeenvolgende thuiswedstrijden tegen het goed presterende Heerde. Germanicus speelde vooral in de eerste helft slap, zonder concentratie en speelde praktisch na een half uur een verloren wedstrijd omdat men toen al met 0-3 achter stond. Dat men uiteindelijk na een 0-4 stand nog terug wist te komen tot 5-6 was mooi voor de statistieken, maar deed niet meer ter zake. Devon Smit mocht Justin Thijsma vervangen, die de hele week ziek was geweest. Verder speelde men in dezelfde vertrouwde formatie.

Germanicus begon goed en had eigenlijk na 10 minuten op voorsprong moeten komen, maar Kain Hoogeveen kon de vrije schietkans, vanaf rand strafschopgebied, niet omzetten in een doelpunt. Daarna ging het helemaal mis bij Germanicus. Veel te slap optreden in de defensie en niet geconcentreerd zijn waren de uitnodiging voor Heerde om binnen het half uur op een 0-3 voorsprong te komen. De gasten maakten hier dankbaar gebruik van en waren bijzonder effectief. Constant verkeerde keuzes maken is niet goed maar kan gebeuren, niet willen luisteren naar de coaching van medespelers en trainers zijn echter in combinatie met het voorgaande beschreven gewoon slecht en had er ook toe kunnen leiden dan het bij rust ook 1-5 had kunnen staan. Pim van der Veen was na een goed half uur de geblesseerde Beeksma komen vervangen en Thijsma kwam na rust in de ploeg voor Devon Smit.

Germanicus probeerde na rust de bakens te verzetten en er werden nu ook meer duels gewonnen. Kain Hoogeveen liet al snel de 1-3 aantekenen, maar op advies van de grensrechter keurde de arbiter de treffer af. In de 60e minuut viel wel de treffer aan de andere kant en hiermee leek de wedstrijd definitief beslist. Het moet gezegd worden dat Germanicus niet opgaf en Marco Verhoef gaf na een prima actie van Pim van der Veen aan de rechterkant de stand een iets dragelijker aanzien. Een paar minuten later was de afstand echter al weer 4 doelpunten door het derde doelpunt van Stijn Rorije van Heerde, maar opnieuw Marco Verhoef en Marco Cremer brachten een tussenstand van 3-5 op het scoreboard en er was nog zeker een kwartier te spelen. De hoop kon echter al snel weer de prullenbak in, want 2 minuten na goal van Cremer stond het 3-6. Bas Smits kwam in het veld voor Harm Hindriks en Germanicus zette nog een keer aan voor een beter resultaat. Marco Cremer wist opnieuw te scoren en een prachtige goal van Roelof van Dijk betekende de 5-6 eindstand. Al met al een verdiende overwinning voor Heerde, waarbij Germanicus vooral door de dramatische eerste helft deze nederlaag aan zichzelf te wijten heeft. Het team zal vooral bij zichzelf te rade moeten gaan wat de oorzaak was van de slechte eerste helft, zodat een herhaling niet aan de orde zal zijn tegen Zuidwolde dat komende zondag te gast is in de Mavin Veste.