Germanicus verliest laatste competitiewedstrijd

Germanicus heeft een teleurstellend seizoen afgesloten met een 3-2 nederlaag bij Steenwijkerwold.
Trainer Jan Wielink stuurde dezelfde elf spelers in het veld als vorige week tegen RSC. Al na 5 minuten keken de Germanen, na dom balverlies tegen een achterstand. Steenwijkerwold nam in de omschakeling de aanval over via de linkerkant van het veld, de voorzet kon door de spits van Steenwijkerwold in het doel worden geschoven voor de 1-0. Bij Germanicus lukte weinig, er werd in een te laag tempo gespeeld. In de counter had de thuisclub nog de beste mogelijkheden om de voorsprong te vergroten voor rust.
Na rust meteen een grote kans voor Roelof van Dijk, vanaf 5 meter voor het doel kon hij de bal vrij inschieten, zijn inzet ging over de ballenvanger. In de tegenaanval meteen de 2-0 voor de thuisclub. Hierna na een ongeĆÆnspireerd Germanicus, er werden geen kansen gecreĆ«erd, en de thuisploeg kon de score via een terechte strafschop opvoeren na 3-0
In de laatste minuten werd er door de Germanen toch nog de 3-1 en 3-2 gescoord, door Devon Smit en Stefan Kikkert.
Germanicus kende een flitsende start van de competitie met 7 overwinningen op rij, bleven de Germanen in het spoor van BonBoys, ook meteen na de winterstop werden er 4 overwinning op rij behaald, daarna stokte plotseling het scorend vermogen bij de Germanen. Van de laatste 9 wedstrijden in de competitie werden er slechts 2 overwinningen behaald. Hierdoor mist Germanicus ook de nacompetitie. Volgend seizoen speelt Germanicus wederom in de 2e klasse.