Germanicus verliest thuis tegen Stadskanaal

Op het laatste moment werd besloten dat de geplande wedstrijd van de Germanen thuis tegen de altijd lastig te bespelen tegenstander Stadskanaal door kon gaan. Vanwege de vele regenval van de afgelopen weken was het spannend of het veld in Coevorden bespeelbaar zou zijn. Gelukkig had de wind vanaf gisteren tezamen met de inzet van de vrijwilligers debet aan het afdrogen en inklinken van het hoofdveld, waardoor er toch gespeeld kon worden.

Germanicus had direct het vizier naar voren gericht vanaf de aftrap, echter door een snelle omschakeling van Stadskanaal was de eerste kans van de wedstrijd voor de bezoekers. De inzet werd goed gepareerd door keeper Bram Weerink die voor het eerst vanaf de aftrap het doel mocht verdedigen bij Germanicus.

De harde wind die dwars op het veld stond was voor beide ploegen even wennen leek het wel, daar het spel maar niet van de grond kwam. Ondanks de vele pogingen vanuit het middenveld, kwam de thuisploeg niet verder. Dit kwam mede tot stand door het collectief storen van Stadskanaal, waar ze het dan ook bij lieten.

De hele eerste helft was het een kat en muis spel van Germanicus waar de creativiteit maar niet los wou komen. Toch kwam Germanicus op slag van rust op voorsprong door een doelpunt van Nance Hoogeveen. De verdediging van Stadskanaal was wederom rommelig aan het spelen en letten niet goed op waardoor Nance volledig vrijgespeeld werd en alleen voor de goed keepende Royce Geerlings kwam te staan. 1-0! Dit was tevens de ruststand.

Na rust kwamen de Germanen dusdanig op dreef dat de voorsprong uitgebouwd had moeten worden, echter dit geschiedde niet. Keer op keer werd op het laatste moment een actie teveel ingezet waardoord de spelers van Stadskanaal in konden grijpen om de kansen te keren.

Dit monde dan ook uit in de gelijkmaker, welke in de 82e minuut werd aangetekend door de oplettende spits van Stadskanaal Jeffrey Bakker.

Hierna was de thuisploeg geheel de draad kwijt en werden de rollen omgedraaid. Leek het tot dan toe dat Germanicus de volle 3 punten zou houden in Coevorden, nu waren de rollen omgedraaid. Door wederom een doelpunt van Jeffrey Bakker werd de 1-2 aangetekend in de 86e minuut.

In blessuretijd leek het nog dat Germanicus gelijk zou gaan maken, echter de vrijgespeelde ingekomen extra spits Fabian Greve kwam niet voorbij de doelman van Stadskanaal met zijn inzet. De goed fluitende scheidsrechter Alberts floot hierna de wedstrijd af en de bezoekers namen de punten mee naar Stadskanaal.

Trainer Andre Mulder heeft deze week huiswerk, daar volgende week  de koploper Germanicus de als 3e op de voorlopige ranglijst staande GVAV op bezoek ontvangt op de Pampert in Coevorden.