Germanicus verliest van Zuidwolde

Germanicus speelde afgelopen zondag thuis tegen Zuidwolde en in een, van beide kanten, zeer matige partij werd met 0-1 verloren.

Door schorsingen en blessures kon trainer Prins niet beschikken over Daan van Dijk, Kain Hoogeveen en Jordy Beeksma. Hierdoor kon Bas Smits na een afwezigheid van driekwart jaar zijn debuut maken in de basis. Devon Smit en Pim van der Veen waren de beide andere vervangers. Germanicus begon in een veel te laag tempo aan de wedstrijd en was te onnauwkeurig op het moment dat men in balbezit kwam. Echte kansen kon men dan ook niet creëren in het eerste half uur. Aan de andere kant was Zuidwolde ook niet echt gevaarlijk, zodat de wedstrijd rustig voor zich uit kabbelde in de warmte. In de 40e minuut kreeg Germanicus de uitgelezen kans op een 1-0 voorsprong. Na een overtreding in het strafschopgebied kreeg Roelof van Dijk via elf meter de mogelijkheid, maar zijn inzet was niet nauwkeurig genoeg en daarmee kreeg doelman Timmer de kans om zijn inzet te pareren. Na de pauze zakte het spelpeil nog verder en kwam Germanicus nog minder aan voetballen toe. Veel geluk had de ploeg ook niet, want een inzet van Verhoef kwam via een verdediger van Zuidwolde op de paal en vloog aan de verkeerde kant van het doel uit het veld. Zuidwolde werd dreigender en de 0-1 in de 65e minuut was dan ook niet onverdiend te noemen. Germanicus kon hier weinig tegenover stellen en kwam niet echt meer in de wedstrijd en begon steeds meer tegen zichzelf te voetballen. Om nog wat te forceren ging men achterin één op één spelen, maar ook dit bracht niet het gewenste resultaat. In de counter was Zuidwolde minstens zo gevaarlijk, maar voordeel wist men hier niet meer uit te behalen.

De uitstekende scheidsrechter vond het mooi geweest na een goede 90 minuten en floot de voor Germanicus teleurstellende wedstrijd ten einde.

Donderdag speelt Germanicus thuis tegen Dedemsvaart en zal men anders voor de dag moeten komen wil men een positief resultaat behalen.