Germanicus wint derby uit bij Twedo met 2-4

Germanicus heeft ook zijn 6e wedstrijd met winst afgesloten. Met 18 punten uit 6 wedstrijden staan de Germanen riant op de koppositie. Uit bij Twedo uit Nieuw Amsterdam werd met 2-4 gewonnen. Makkelijk ging het zeker niet, keeper Manting van Twedo wilde het feestje op de Ganzenmarkt kennelijk niet verpesten, tot 2 keer toe ging hij in de fout.
Trainer Jan Wielink kon niet beschikken over Kain Hoogeveen, Stefan Kikkert en keeper Jovannis Mendes. Stan Meijerink, Abdallah Tsatsajeva en Keeper Loyd Kuiper waren hun vervangers.
Na 3 minuten schoot Stan Meijerink een afvallende bal hoog over. In de 13e minuut kwam Germanicus op achterstand. Doordat de verdediger van Germanicus niet fel genoeg in het duel ging, kon spits Dion Klaassen vrij doorlopen op keeper Loyd Kuiper, alleen voor keeper Kuiper, schoof Klaassen simpel de 1-0 binnen voor de thuisclub. 3 minuten later al de gelijkmaker voor de Germanen. Vanaf rechts kon Robin Barelds, Stan Meijerink in stelling brengen, Meijerink controleerde de bal meteen en schoot beheerst de 1-1 tegen de touwen.
Germanicus probeerde via combinatiespel de Nieuw Amsterdammers uiteen te spelen, die lukte af en toe. De thuisclub kwam er in de omschakeling met regelmaat gevaarlijk uit. In de 25e minuut bijna de 2-1 voor de thuisclub, de bal werd net achter de instormende spits gespeeld. Hierna een aantal kleine kansjes voor Germanicus. Pal voor rust een perfecte voorzet van Nance Hoogeveen, deze voorzet werd door Roelof van Dijk via de onderkant van de lat in het doel gewerkt voor de 1-2 ruststand.
Na rust een rommelige wedstrijd, Twedo met een hartstochtelijke inzet en een slordig spelend Germanicus. Het venijn zat in de laatste minuten van de wedstrijd, met de keeper van Twedo in de hoofdrol. In de 90e minuut wilde keeper Manting met een snelle spelhervatting de bal naar voren schieten, hij schoot de bal tegen het achterwerk van Stan Meijerink, hierdoor kon de actieve spits Nance Hoogeveen de bal in het lege doel schuiven voor de 1-3. 3 minuten later een fantastisch doelpunt van invaller Jeroen van de Ham voor de thuisclub, hij schoot vanaf 20 meter de bal stijf in de kruising voor de 2-3.
In de laatste minuut van de blessuretijd wilde keeper Manting van Twedo de bal naar zijn spitsen schieten, hij schoot tegen de storende Nance Hoogeveen aan, de bal ging met een mooie curve het doel in voor de 2-4 eindstand.
Volgende week speelt Germanicus thuis de derby tegen Dalen, de wedstrijd wordt op zaterdagavond gespeeld, aanvang van de wedstrijd is 19.30 uur