Germanicus wint eerste bekerwedstrijd thuis met 3-1 van Dalen

Alsof het weer de terugkeer van een gezellige voetbalavond na een Coronaseizoen nog meer kracht wilde bijzetten. Want het was een heerlijke nazomerse avond waarop de bekerwedstrijd voor Germanicus tegen Dalen op het programma stond. Met ongeveer 650 bezoekers was het gezellig op de Pampert.

Germanicus begon goed aan de wedstrijd en kwam relatief snel op 1-0 door linker vleugelaanvaller Jessie Rotmensen. Hij schoof de bal in de verre hoek en gaf de Germanen reden tot juichen. De eerste helft was rommelig, laag van tempo en niet scherp. Dalen speelde gemakkelijk mee en deed niet onder voor Germanicus. Daarom was het ook verdiend dat Dalen na ruim een half uur spelen op 1-1 kwam. Germanicus probeerde de laatste tien minuten van de eerste helft wat extra druk te zetten, maar werd verder niet meer gevaarlijk.

In de tweede helft een fanatieker Germanicus waarbij duels gewonnen werden, de tweede bal wel werd veroverd en via de flanken veel viel te halen. Desalniettemin bleef het de tweede helft slordig van beide zijden en moet de scherpte de komende weken nog komen. De 2-1 kwam op naam van Reinier de Boer na een inschattingsfout van de verdediging van Dalen. Na een hoge bal controleerde hij de bal succesvol en schoof de bal met een droog schot strak in de hoek. De keeper van Dalen was daarbij kansloos en kon uitsluitend toe zien hoe Germanicus weer op voorsprong kwam.

Niet alleen de achterhoede van Dalen blunderde geregeld, maar ook die van Germanicus. Beide aanvalslinies verzuimde kansen af te maken. Zo liep aanvoerder van Dijk zich opzichtig vast waarbij Dalen 1-op-1 kwam te staan met keeper Beugelink maar profiteerde niet van deze verdedigende blunder. Ook Germanicus kwam via de goed spelende Nance Hoogeveen gevaarlijk door maar verdediger Verdoold kon met een vliegende tackel een doelpunt voorkomen. De 3-1 kwam na goed voorwerk van Ypenburg. Hij omspeelde de rechtsback van Dalen en trok de bal voor het doel waar invaller Milan van der Weide vrij kon inschieten. Het was de bekroning op een periode waarin Germanicus regelmatig via de flanken kon doorkomen maar het samenspel niet zocht en daardoor geregeld op het laatste moment nog strandde.

Door het mooie nazomerse weer konden veel supporters na afloop buiten een plekje zoeken en nagenieten van een mooie voetbalavond.

Volgende week zaterdag speelt Germanicus uit tegen een sterk Elim wat eveneens de eerste wedstrijd met 3-1 heeft gewonnen van Drenthina.