Germanicus wint met 3-0 van EMMS

In een matige wedstrijd heeft Germanicus op een moeilijk bespeelbaar veld gewonnen met 3-0 van laagvlieger EMMS.
Trainer Jan Wielink kon niet beschikken over de geschorste Roelof van Dijk en de opnieuw geblesseerde Stefan Kikkert, Kain Hoogeveen kon na zijn blessure op de bank plaats nemen.
Mark Uninge startte na zijn langdurige blessure in de basis op de spitspositie, hij werkte zich vierkant in de ronde, maar had het moeilijk op een voor hem onwennige positie.
In de 9e minuut de eerste kans voor de Germanen, Nance Hoogeveen zag zijn schot in de korte hoek, gestopt worden door de keeper van EMMS. Een minuut later kon Jessie Rotmensen op de middenlijn de bal onderscheppen en ongehinderd opstomen naar het doel van EMMS, zijn schot in de verre hoek was keeper Bastin Kleinheerenbrink te machtig voor de 1-0.
In de 24e minuut een grote kans voor de mannen uit Slagharen, een voorzet vanaf de linkerkant kon bij de 2e paal worden ingeschoten door de spits van EMMS, zijn inzet belandde in het zijnet. Twee minuten later twijfelde de keeper van Germanicus bij het uitkomen, door de twijfel bracht hij de aanvaller van EMMS ten val. De goed fluitende scheidsrechter Demir Guberinic gaf terecht een strafschop voor EMMS. Mendes maakte zijn fout goed, door de strafschop te stoppen.
In de 36e minuut zette aanvoerder Devon Smit , Nance Hoogeveen vrij voor de keeper, Hoogeveen scoorde beheerst de 2-0, wat ook de ruststand was.
Germanicus startte energiek aan de 2e helft, in de 46e minuut legde Stan Meijerink de bal terug op Nance Hoogeveen, zijn schot werd gestopt door de keeper van EMMS. Twee minuten later een goed schot van de actieve Stan Meijerink, keeper EMMS redde bekwaam.
In de 58e minuut wisselde Jan Wielink de moei gestreden Marc Univé voor Kain Hoogeveen. Een minuut later de 3-0 door Nance Hoogeveen op aangeven van Stan Meijerink. Hierna kabbelde de wedstrijd naar het einde, Jan Wielink paste in 85e minuut nog een dubbele wissel toe. Mahad Abdi en Sencer Sony kwamen in het veld voor Robin Barelds en Nance Hoogeveen.
Germanicus is ondanks het matige spel, goed uit de winterstop gekomen, met 9 punten uit 3 wedstrijden, staat Germanicus nu keurig op de 2e plaats met 3 punten achterstand op koploper Bon Boys uit Haaksbergen.
Volgende week speelt Germanicus uit bij bij VENO uit Vollenhove, aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur