Germanicus wint van Olyphia

Na de prima partij van afgelopen donderdag tegen Dedemsvaart, mocht Germanicus 2 dagen later aan de bak tegen Olyphia uit Noordwolde. Germanicus had weinig moeite met de gasten en won uiteindelijk met 4-0.

Trainer Prins had zijn basisformatie van afgelopen donderdag uiteraard niet gewijzigd en begon dus met Bas Smits en Pim van der Veen weer in de basis. De ploeg begon voortvarend aan de wedstrijd en zette Olyphia direct onder druk. Olyphia probeerde onder de druk weg te komen met veelal lange ballen, maar dit resulteerde al snel weer in balbezit voor de Germanen. Het duurde dan ook niet lang of de eerste mogelijkheid diende zich aan. Na een goede combinatie over de rechterkant, besloot Smits nog een keer af te spelen in plaats van te schieten en daarmee ging deze kans verloren. Daarna zakte Germanicus wat terug en kwam Olyphia beter in de wedstrijd en dit resulteerde in de grootste kans voor de gasten, een vrije schietkans ging voor het doel van doelman Beugelink langs. In de 40e minuut kwam Germanicus op een 1-0 voorsprong. Een goede individuele actie van van der Veen aan de rechterkant, gaf Marco Verhoef de mogelijkheid om te scoren en dat deed hij dan ook. Toen 3 minuten later Marco Cremer op een fantastische wijze de 2-0 uit de draai binnenschoot, was de wedstrijd in feite beslist. Olyphia had niet de kracht om hier veel tegenover te stellen en de vele wedstrijden in een relatief korte periode was hier zeker debet aan. Trainer de Lange probeerde met een dubbele wissel de wedstrijd nog te keren, maar dit bood niet het gewenste resultaat.

3 minuten na rust was de wedstrijd dan ook definitief beslist. Marco Verhoef bood Marco Cremer een niet te missen kans en hij wist wel raad met deze buitenkans. Hierna had Germanicus veelvuldig balbezit en had men bij wat meer nauwkeurigheid de score verder kunnen uitbouwen. Met het inbrengen van Ypenburg, Beeksma en Devon Smit kwamen er verse krachten in het elftal van Germanicus en kreeg Olyphia het steeds moeilijker om onder de druk uit te komen. Uiteindelijk kwam de 4-0 dan ook op het scoreboard. Na een fout in de defensie van de gasten mocht spits Cremer doorlopen naar de keeper van Olyphia en hij schoof de bal binnen.

Even later floot de uitstekend leidende scheidsrechter Postema voor het einde van de wedstrijd. Germanicus behaalde een verdiende overwinning op een tegenstander, die niet in staat was om veel weerstand te bieden.

Aanstaande zondag speelt Germanicus thuis tegen Emmeloord.