Germanicus wint ook derde competitiewedstrijd!

Germanicus heeft ook z’n derde competitiewedstrijd gewonnen, dit keer werd SC Emmeloord aan de zegekar gebonden. Er werd gewonnen, na een 0-2 ruststand met 1-6.Germanicus staat nu met 9 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van 17 voor en 2 tegen, bovenaan in deze nog prille competitie.Trainer Jan Wielink stuurde dezelfde formatie het veld in als vorige week tegen Veno. Al na 5 minuten kwam de 0-1 op het scorebord. Linker wingback Jessie Rotmensen kwam na een mooie actie door aan de linkerkant, zijn lage voorzet werd na slim overstapje van Stan Meijerink, ingeschoten door Kain Hoogeveen. Germanicus bleef dominant en na 17 minuten een steekbal van Jay van der Wetering op Robin Barelds, Robin legde de bal terug op spits Stefan Kikkert, deze had weinig moeite om de 0-2 te maken. Met nog 10 minuten te spelen voor rust kopte Erwin Moddejongen, na een prima corner de bal op de onderkant van de lat. Voor rust nog 2 kansen voor de Germanen om de score te vergroten. Thuisclub SC Emmeloord stelde hier weinig tegenover.Na rust werd in de 50e minuut de wedstrijd beslist, na een heerlijke voorzet van Kain Hoogeveen kopte Roelof van Dijk de bal tegendraads in de verre hoek voor de 0-3.12 minuten later de 0-4 door Stefan Kikkert, na een goede actie van Roelof van Dijk.In de 68e minuut de 0-5 door Kain Hoogeveen, een vrije bal werd door het muurtje van SC Emmeloord van richting veranderd, en de keeper was kansloos.Trainer wisselde de moei gestreden Robin Barelds voor de 17 jarige Senser Soy in de 76e minuut, 5 minuten later mocht ook de pas 15 jarige Hoessein Bahmani zijn debuut maken.In de 85e minuut dan toch de eretreffer voor SC Emmeloord, een corner werd bij de eerste paal binnengeschoten door Max Dijkstra.In de laatste minuut kopte Erwin Moddejongen een goed genomen corner de 1-6 binnen.Volgende week is Germanicus vrij, 22 oktober speelt Germanicus uit bij EHS in Emmen voor de 2e ronde van het bekervoetbal.Op 29 oktober wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Suryoye-Mediterraneo uit Enschede.