Germanicus wint ook van Emmeloord.

Germanicus speelde zondag onder zomerse omstandigheden thuis tegen Emmeloord en wist voor de 3e keer op rij een overwinning te behalen. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Leuning, die uitstekend floot.

In tegenstelling tot de voorgaande twee wedstrijden ontbrak Bas Smits door een blessure, Jordy Beeksma was zijn vervanger. Het was warm op de Pampert en beide ploegen begonnen in een niet al te hoog tempo aan de wedstrijd. Germanicus had ook niet echt de noodzaak om met zijn krachten te smijten in de beginfase, in tegenstelling tot Emmeloord, dat alle zeilen zal moeten bijzetten om nacompetitie te ontlopen. Emmeloord was echter ook niet van plan om direct alles naar voren te gooien en probeerde met gerichte uitbraken gevaar te stichten. In de 5e minuut waren de gasten dichtbij een treffer, maar het afstandsschot werd via Vincent Beugelink tegen de bovenkant van de lat gedrukt. Hierna kwam Germanicus beter in de wedstrijd en was de eerste kans er voor Beeksma, zijn actie was echter niet overtuigend genoeg en daarmee kwam hij niet tot afwerken. De grootste kans in de 1e helft was voor Germanicus. Na goed storend werk op het middenveld kon Marco Verhoef Marco Cremer wegsturen. Cremer kwam oog in oog met de doelman van Emmeloord, maar zijn stift ging net langs de verkeerde kant van de paal. Kort voor rust kreeg Emmeloord nog een prima gelegenheid, maar ook nu wist Beugelink het afstandsschot over de lat te tikken.

Na rust probeerde Germanicus zorgvuldiger om te gaan met balbezit, maar werd er te vaak en te snel balverlies geleden zonder dat Emmeloord hier veel voordeel uit wist te halen. De ploeg uit de polder kwam er na de 60e minuut minder uit en Germanicus wist meer kansen te creëren. Marco Verhoef nam een prima vrije trap, maar deze belande op het dak van het doel. In de 75e minuut kwam diezelfde Verhoef oog in oog te staan met de doelman van Emmeloord, maar ook nu wist men nog niet te scoren. Ypenburg was inmiddels de leeg gespeelde van der Veen komen vervangen en Germanicus zette nog een keer aan om op deze wijze de overwinning te behalen. In de 80eminuut kreeg men dan ook loon naar werken. Een uitstekende voorzet vanaf de rechterkant door Erik Boer werd op prima wijze binnengetikt door Jordy Beeksma.

Devon Smit kwam in het veld voor Marco Verhoef om daarmee de verdediging extra mankracht te geven. Emmeloord wist dat het nog een goede 10 minuten had om tot een beter resultaat te komen en gooide alles naar voren, dit bracht uiteraard extra ruimte voor Germanicus maar ondanks schoten van Cremer en Kain Hoogeveen wist Germanicus de voorsprong niet uit te breiden. Enkele hachelijke situaties in het strafschopgebied van Germanicus liepen goed af voor de Geel/Zwarten, zodat met vereende krachten de overwinning over de streep getrokken werd. Gezien het spelbeeld was een punt voor Emmeloord zeker niet onverdiend geweest, maar Germanicus behaalde zeker geen onverdiende overwinning. Door deze overwinning stijgt Germanicus naar de 6e plaats op de ranglijst en aanstaande woensdagavond speelt men thuis tegen Beilen, dat nog volop meedoet in de titelrace. Een mooie krachtmeting voor de jonge ploeg van trainer Prins. Na afloop zal er live muziek zijn in de kantine ter voorbereiding op het jaarlijkse Gebroeders Hendriks Hemelvaarttoernooi.