Germanicus wint ook laatste thuiswedstrijd van het seizoen

Germanicus speelde zondag zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen en won verdiend van Stadskanaal met 2-1. Het jonge Germanicus is aan een uitstekende serie bezig en wist uit de laatste 6 wedstrijden 16 punten te halen. Aanvoerder Hindriks was geschorst en Devon Smit bleek bij de warming up niet fit genoeg, dus moest er nog even snel door trainer Prins een aantal omzettingen doorgevoerd worden. Roelof van Dijk begon als laatste man en Stan Ypenburg kwam centraal op het middenveld te spelen.

Germanicus en Stadskanaal begonnen beide op een aanvallende wijze aan de wedstrijd, waarbij Germanicus vanaf het begin dreigender was. De eerste kansen waren voor de thuisploeg, waarbij een schot van Ypenburg net naast ging. In de beginfase was de grootste kans voor Marco Cremer. Kain Hoogeveen kwam door op links en gaf de bal op Cremer, die raakte in eerste instantie de bal niet goed en stuitte in tweede instantie op de doelman van Stadskanaal. In de omschakeling op deze aanval wist Stadskanaal razendsnel via de rechterkant door te komen en schoot Bakker de 0-1 binnen achter de kansloze Beugelink. Germanicus moest even bijkomen van deze domper, maar zocht al snel weer de aanval. Na een goede 35 minuten kwam de verdiende gelijkmaker. Aanvoerder Daan van Dijk gaf een uitstekende lange bal op Justin Tijsma, die vervolgens een afgemeten voorzet gaf op Marco Cremer. Cremer kopte ijzersterk binnen, daarmee was de 1-1 ruststand een feit.

Na de pauze was Germanicus de sterkere ploeg en had het een aantal malen de kans op de voorsprong. De spelers van Stadskanaal kregen steeds meer moeite om de ruimtes dicht te lopen. Achterin gaf Germanicus niets weg en het middenveld met Ypenburg, Beeksma en Kain Hoogeveen controleerde de wedstrijd. A junior Nance Hoogeveen mocht in de 75e minuut zijn debuut maken in de competitie als vervanger van Pim van Veen en hij zou de matchwinnaar worden. Na een goede lange bal van Ypenburg op Verhoef was zijn voorzet op maat voor de jongste van de beide broers Hoogeveen en was het gejuich op de Pampert groot. Niet veel later was het eindsignaal daar. Germanicus stijgt door deze overwinning naar de 5e plaats en daarmee kan men tevreden zijn met het verloop van het seizoen. Veel jonge spelers hebben zich uitstekend ontwikkeld en er zit nog veel potentie en rek in deze selectie.

Zondag zal het seizoen afgesloten worden met de uitwedstrijd bij Olyphia in Noordwolde.