Germanicus wint Paviljoen Nijstad Cup

HOOGEVEEN – Germanicus is de eerste winnaar van de Paviljoen Nijstad Cup geworden. De Coevordenaren versloegen tijdens het Offerein Voetbaltoernooi Hoogeveen zaterdag in de finale. In een gelijk opgaande strijd was het lange tijd 1-1, maar sloeg de ploeg van trainer André Mulder in de slotfase toe. Marco Cremer werd met drie treffers matchwinner.

Tijdens drie speelronden streden acht tweede- en derdeklassers om de hoogste eer. Het bleek een succesformule. Germanicus en Hoogeveen zaterdag hadden dinsdagavond beiden de finale bereikt door na strafschoppen te winnen.
Vrijdagavond was de beginfase voor Germanicus. Na ruim een kwartier kopte Marco Cremer een corner keihard tegen de touwen achter de kansloze Raimon Benjamins. Voetballend was Hoogeveen daarna beter. De ploeg van trainer Edward Sabandar was ook het meeste in balbezit, maar de scherpte voorin ontbrak. Wel was Enrico Schonewille vijf minuten na de openingstreffer van Germanicus dichtbij de gelijkmaker. De aanvaller had een prachtige actie in huis en krulde de bal vervolgens op de paal.
Verder waren de kansen spaarzaam. Danny Kuiper was nog wel dichtbij een treffer en hetzelfde gold voor Milan van der Weide aan de andere kant.

WEDSTRIJD KOMT LOS

In de tweede helft kwam de wedstrijd pas echt los. Hoogeveen begon flitsend en kwam al snel langszij. Enrico Schonewille kon op snelheid doorgaan en gaf doelman Vincent Beugelink het nakijken. Vervolgens ontstonden er meer kansen Zo waren Marco Verhoef en Fabian Greve dichtbij een treffer voor Germanicus. Telkens kwam Hoogeveen-doelman Raimon Benjamins echter als winnaar uit de strijd. Aan de andere kant waren Julian Mol en Zifyon Djababoe dichtbij een treffer.
De wedstrijd leek vervolgens af te steven richting opnieuw een strafschoppenreeks. Het was echter Germanicus dat in de slotfase toesloeg. Een prima voorzet van Michel Groote weer opnieuw afgerond door Marco Cremer.
Hoogeveen zette vervolgens druk en was via Marcel Linthorst en Yorno Lunenborg nog dichtbij de gelijkmaker. In de blessuretijd besliste Germanicus de wedstrijd echter definitief in Coevorder voordeel. Na een scrimmage scoorde gaf Marco Cremer opnieuw het laatste zetje.

EERSTE WINNAAR

Germanicus werd hierdoor de eerste winnaar van de Paviljoen Nijstad Cup. Hoogeveen zaterdag eindigde als derdeklasser knap als tweede. Gramsbergen won na strafschoppen van WKE’16 en werd derde. De vijfde plaats was voor HZVV 2 dat Nieuw Buinen versloeg. Dedemsvaart haalde uit tegen SC Erica en won met maar liefst 10-2, waardoor men als zevende eindigde.