Germanicus wint thriller tegen directe concurrent Helpman (update)

Germanicus heeft zondagmiddag in een ware thriller tegen directe concurrent Helpman aan het langste eind getrokken. De topper in de 2e klasse L leek aanvankelijk nog in een gelijkspel (3-3) te eindigen, maar een late treffer van Daan van Dijk zorgde er uiteindelijk voor dat Germanicus er in Haren met de winst vandoor ging: 3-4.

Door de veldomstandigheden op sportpark Esserberg werd uitgeweken naar het kunstgrasveld en dat was aanvankelijk overduidelijk in het nadeel van Germanicus.

Rebound

De Coevordenaren hadden in de eerste fase dan ook niets in te brengen en werden aan alle kanten overlopen. In de 25e minuut opende Helpman de score. Vanaf links werd de bal hard op het doel geschoten waarbij de rebound via keeper Jehovannes voor de voeten van spits Danny Dijkstra kwam en bracht Helpman verdiend op voorsprong.

Koelbloedig

Slechts anderhalve minuut later kwam Germanicus op gelijke hoogte. Een pass door het midden werd door de verdediging van Helpman verkeerd ingeschat, waardoor deze voor de voeten van Marco Cremer belandde. Met zijn linkervoet maakte hij het karwei koelbloedig af:1-1. Amper drie minuten later kwam Stan Ypenburg op links door en leverde een perfecte voorzet af. Roelof van Dijk koos goed positie en kopte de bal goed en hard binnen: 1-2. Twee kansen, twee goals.

Trefzeker

Vanwege onder meer de blessure van keeper Jehovannes, werd er zes minuten blessuretijd bijgetrokken. De laatste minuut van de blessuretijd nekte Germanicus, waarbij spits Danny Dijkstra opnieuw trefzeker was. Hij werd door het midden aangespeeld waarbij de verdedigers van Germanicus wederom niet in positie stonden. De voor Jehovannes ingevallen keeper Bram Weering kon één op één spits Dijkstra niet afstoppen.

Tweede helft

De tweede helft begon wederom in het voordeel van Helpman. Een aantal aanvallen en corners leverden echter niet veel gevaar op. Gaandeweg herpakte de ploeg van André Mulder zich met een aantal goede aanvallen. Eerst was het Milan van der Weide die bij de tweede paal vrij kon inkoppen, daarna stichtte Nance Hoogeveen gevaar met een kopbal net voor langs. Diezelfde Hoogeveen kreeg kort daarop wederom de bal vanaf rechts hoog ingespeeld en kon vrij aannemen voor de keeper. Hij wilde de bal ineens in de goal werken en miste daarbij de bal volledig. In deze periode had Germanicus de 2-3 moeten maken waarbij Ypenburg meerdere goede voorzetten afleverde, echter de spitsen stonden niet op scherp.

Veerkracht

In de 83e minuut kwam de ploeg uit Haren gevaarlijk door over links waarbij de aanvoerder van Helpman snoeihard op de paal in de verre hoek knalde. Devon Smit stond in de baan van de terugkaatsende bal en maakte daardoor onfortuinlijk de 3-2 voor Helpman. Wederom toonde Germanicus veerkracht. Net als in de eerste helft duurde het geen anderhalve minuut alvorens Milan van der Weide een geblokte bal van doelman Youri van der Ploeg alsnog in het doel werkte. Met nog vijf minuten te spelen, bleef André Mulder één op één spelen om de overwinning over de streep te trekken. De strategie bleek goud waard. Een minuut voor tijd belandde een vrije bal van Stan Ypenburg op het hoofd van Daan van Dijk, die doelman Van der Ploeg volstrekt kansloos liet.

Daarmee eindigde de voetbalthriller in 3-4 en blijft Germanicus de trotse koploper op twee punten voorsprong van GVAV Rapiditas. Komende zondag speelt Germanicus op De Pampert tegen Stadskanaal, dat zondag runner-up WKE’16 met 5-2 versloeg.