Germanicus wint van SC Erica

In een erbarmelijke slechte wedstrijd heeft Germanicus door een toevalstreffer met 1-0 gewonnen van SC Erica.
Trainer Jan Wielink kon weer beschikken over Stefan Kikkert, hij begon op de bank. Kain Hoogeveen zit nog in lappenmand en keeper Loyd Kuiper moest verstek laten gaan, door het trekken van een verstandskies, Jehovah-nis Mendes, hersteld van een blessure, kon hierdoor zijn rentree maken. Hij keepte een prima wedstrijd.
Germanicus startte zwak op een zwaar veld, Erica had in de eerste 5 minuten twee keer de kans om de score te openen, het eerste schot belandde in het zijnet en het tweede schot werd geblokt door de verdediging van de Germanen. In de 21e minuut had Roelof van Dijk de kans om de openingstreffer te scoren, vrij voor de keeper van Erica, schoot hij bal vanaf 10 meter recht op de doelman van Erica.
Voor rust schoot Nance Hoogeveen twee vrije ballen op het doel van Erica, beide keren kon keeper Bram Gebbeken redding brengen voor de bezoekers. Waar voor rust nog een aantal kansen waren te zien van beide teams, was het na rust een gezapige vertoning. Beide teams konden geen kansen creëren. Het doelpunt in de 58e minuut kwam uit lucht vallen, een verdediger van SC Erica schoot met het uitverdedigen de bal op het lichaam van Roelof van Dijk, de bal vloog met een boog over keeper Gebbeken en via de onderkant van de lat in het doel.
Dezelfde Roelof van Dijk maakte in de 74e minuut een domme overtreding op de achterlijn, en kon vertrekken met een rode kaart.
De tien Germanen bleven gemakkelijk overeind tegen de elf van SC Erica. De Ericanen konden niets creëren en daarmee bleven de 3 punten op de Pampert.
Komende zondag gaat Germanicus op bezoek bij RSC in Rossum, de wedstrijd in Rossum begint om 14.00 uur.