Germanicus wint verdiend van VENO

Op basis van een prima gespeelde 1e helft heeft Germanicus met 2-0 gewonnen van VENO.
Trainer Jan Wielink kon weer beschikken over Kain Hoogeveen, terug van een blessure en Roelof van Dijk, die zijn schorsing van 2 wedstrijden erop had zitten.
Germanicus zette vanaf de aftrap de thuisclub onder druk. Op het zware en drassige veld, combineerden de Germanen er lustig op los. Al na 4 minuten kwamen de Germanen op voorsprong. Een perfecte voorzet van uitblinker Jay van Wetering werd de geheel vrijstaande Erwin Moddejongen gevonden en met een geplaatste kopbal in de verre hoek zorgde hij voor de 0-1 voorsprong.
De thuisclub stelde hier weinig tegenover, behoudens een aantal grimmige overtredingen om het goede spel van de Germanen te ontregelen, in totaal moest de goed leidende scheidsrechter Johan Eerhart 6 keer de gele kaart tonen aan de spelers van VENO.
In de 10 minuut keerde de uitstekende doelman van VENO een goed genomen vrije bal van Kain Hoogeveen. 8 minuten later was broer Nance Hoogeveen bijna succesvol met een schot vanaf 20 meter, zijn schot vloog rakelings over de kruising. In de 27e minuut het eerste gevaar van de thuisclub, een goed genomen corner werd op de lat gekopt. 1 minuut later de verdiende 2-0 voor de Germanen, vanuit de kluts kwam de bal voor de voeten van Roelof van Dijk. Met een geplaatst schot, met de buitenkant van de voet verschalkte hij de keeper van VENO voor de 0-2.
Tot aan rust kregen de Germanen nog diverse kansen om de voorsprong uit te breiden.
Na rust was er weinig meer te genieten voor de toeschouwers, Germanicus speelde onzorgvuldig en VENO bakte er ook weinig van.
Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde, en Germanicus kon de 3 punten meenemen in de bus.
Volgende week zondag speelt Germanicus thuis tegen Steenwijkerwold, aanvang van de wedstrijd is 14.30 op sportpark De Pampert.