Germanicus-Zuidwolde 0-0

Een matig spelend Germanicus heeft tegen het onderaan staande Zuidwolde niet kunnen scoren. De 2e plaats in de competitie, welke recht geeft op nacompetitie voor promotie, wordt nu een moeilijk verhaal. Met nog 4 wedstrijden te gaan heeft Germanicus nu 3 punten minder dan het op de tweede plaats staande De Tukkers.
Trainer Jan Wielink kon geen beroep doen op de gebroeders Hoogeveen, beide geschorst en de geblesseerde Erwin Moddejongen en Stefan Kikkert.
In de 10e minuut een mooie aanval aan de rechterkant van het veld, de voorzet van Robin Barelds werd door Jessie Rotmensen op de paal geschoten. In de 19e minuut een grote kans voor Zuidwolde, na slecht ingrijpen van de defensie van Germanicus, kon spits Romme Koen van de gasten vrij doorlopen op het doel van Germanicus, keeper Mendes redde de inzet. 5 minuten later, kon Mahad Abdi voor de pampertbewoners vrij aanleggen vanaf 5 meter, zijn schot ging luttele centimeters naast. In de 33e minuut een vrije schotkans voor Jessie Rotmensen, zijn inzet ging recht op de keeper af. In de laatste minuut voor rust een kopbal van de gasten op de paal.
Na rust, met Duca Streuer voor de geblesseerde Devon Smit werd het spel er niet beter op. Behoudens tussen 60 en 65 minuut van de wedstrijd, 3 grote kansen voor de Germanen, open kans voor Roelof van Dijk vanaf 4 meter, schoot hij de bal in het luchtledige, Stan Meijerink vrij voor de keeper, keeper Zuidwolde redde. Jessie Rotmensen passeerde aan de linkerkant 2 verdedigers, ook zijn schot was een prooi voor de keeper van Zuidwolde.
In de 66e minuut werd de geblesseerde Duca Streuer vervangen door debutant Gregorie Willems. Hierna hobbelde de wedstrijd naar het einde zonder noemenswaardigere kansen.
Germanicus heeft nu in de laatste 9 wedstrijden in acht wedstrijden niet kunnen scoren. Germanicus speelt komende vrijdagavond 26 april uit bij SC Erica, de wedstrijd in Erica begint om 19.30 uur.