Germanicus/CSVC JO13-1 KAMPIOEN!!!

Afgelopen zaterdag is JO13-1 de terechte kampioen geworden in de 1e klasse. Er werd maar liefst met 1-10 gewonnen van Sweel JO13-1. De wedstrijd begon niet goed voor onze jongens, na 5 minuten stond het 1-0 voor Sweel. Dit beloofde niet veel goeds, het talrijk mee gereisde publiek had het doemscenario van de week ervoor tegen Emmen nog in gedachte. Na dit doelpunt ging de knop om bij de jongens, er moest gewonnen worden. JO13-1 ging beter voetballen, combinaties gingen beter lopen en werden kansen gecreëerd. Na twintig minuten was het dan eindelijk zover, Stan kopte de 1-1 binnen, na een fraai genomen corner. Eén minuut later zorgde Jasper voor 1-2, via een voorzet van Stan. Vanaf dat moment was het éénrichtingsverkeer richting de keeper van Sweel. In de 27e minuut wederom een corner. De corner werd met een kopbal afgerond door Benjamin, 1-3. Vlak voor rust een uitbraak van Sweel. Deze uitbraak werd afgebroken door Nick, zijn ingreep zorgde voor een corner voor Sweel.

Bij het begin van de tweede helft waren de supporters van Germanicus/CSVC ervan overtuigd dat het kampioenschap binnen was en werden er spandoeken achter het doel van Sweel neer gezet. Sweel kreeg nog een klein kansje om terug te komen in de wedstrijd, maar het bleef bij deze kans. Na 6 minuten scoorde Daniel 1-4. Na 8 minuten een mooie assist van Nick op Daniel, de keeper van Sweel voorkwam dat Daniel kon scoren. Twee minuten later scoort Jasper 1-5. De druk werd nog verder opgevoerd om het volgende doel te bereiken, 100 doelpunten in één seizoen. In de 17e minuut een solo van Stan aan de linkerkant, Stan was niet zelfzuchtig, de bal werd voorgezet op Justin, 1-6. Drie minuten later scoorde Daniel 1-7. In de 22e minuut zorgde een kopbal van Stan voor 1-8. Het doel van 100 doelpunten was gehaald! Stan zorgde ook voor 1-9 en 1-10.

Na het eindsignaal was de ontlading bij de jongens enorm groot, het topseizoen werd bekroond met het kampioenschap.  Er werd feest gevierd op het veld en in de kleedkamer. De trainers Gerrit en Wim werden traditioneel “beloond” met een nat pak. Onder de douche werd het feestje voortgezet.

In de kantine van CSVC werden de jongens stuk voor stuk toegesproken door de trainers en werden ze getrakteerd op patat. Hierna werden de jongens rond gereden door de stad om iedereen te laten zien dat ze kampioen waren geworden.

Volgende week zaterdag 20 mei is de halve finale om de beker tegen Hoogezand JO13-1. De wedstrijd begint om 14:30 uur. We zijn heel veel supporters nodig om onze jongens naar de finale te loodsen.