Hardwerkend Germanicus kan Dalfsen niet verrassen

Een keihard werkend Germanicus heeft koploper Dalfsen zondagmiddag niet kunnen verrassen. Het werd in Overijssel 3-1.

Het zit de jonge ploeg van trainer-coach Eric Prins op dit moment bepaald niet mee. Naast een half elftal aan afwezigen moest Jordi Beeksma tot overmaat van ramp al binnen een kwartier spelen geblesseerd het veld verlaten. Fabian Greve was zijn vervanger. Ruben Soppe en jeugdspeler Gutama Abadinsa (JO19) maakten hun basisdebuut.

Germanicus begon door de vele omzettingen onwennig. Dalfsen was sterker en kwam voor rust dankzij treffers van Joren Rietman en Luc van der Vegt op 2-0. Dat de tweede goal op slag van rust viel was extra zuur.

Strafschop

Na de pauze verving Stan Meertens Niels Haandrikman en speelde de ploeg uit Coevorden opportunistischer. Na een aantal kansjes kreeg Germanicus in de 55eeminuut een terechte strafschop. Roelof van Dijk was vanaf elf meter trefzeker: 2-1. Dalfsen had het na de aansluitingstreffer lastig en Germanicus rook kansen op de gelijkmaker, maar moest wel meer risico nemen.

In de 82e minuut wist Dalfsen door een doelpunt van Bas Pietersma de wedstrijd te beslissen. Jeugdspeler Daan de Jonge (JO17) werd nog ingebracht voor Ruben Soppe, maar Germanicus wist niet meer te scoren.

Germaniucs staat zevende met 29 punten uit 18 gespeelde duels. In de strijd om de 2e periodetitel hebben de Coevordenaren, met de thuiswedstrijden tegen Stadskanaal en Dedemsvaart in het verschiet, nog alles in eigen hand. Komende zondag speelt Germanicus op De Pampert tegen Sc. Erica.

Bron: Coevordercourant.nl