JO13-1 verslaat ook Hoogeveen

Zaterdag 8 april ging JO13-1 op bezoek in Hoogeveen. De opkomst was geweldig, onder begeleiding van muziek betraden de teams het hoofdveld van Hoogeveen. De opstelling zag er als volgt uit: Micha (doel). Verdediging: Merijn, Nick, Thijmen en Julian. Middenveld: Jasper, Stan en Hamza. Voorhoede: Daniel, Benjamin en Daan. Reserves: Mathijs en Justin.

JO13-1 begon als vanouds aan de wedstrijd, aanvallen en op zoek naar het eerste doelpunt. In de vijfde een voorzet van Daniel op Stan, het schot belandde in de armen van de keeper. In dezelfde minuut een corner van Daan, Daniel kopt de bal net over. Een minuutje later een voorzet van Daan vanaf rechts, Daniel mist helaas net het doel. In de 10e minuut een hachelijke situatie voor het doel van Micha, Thijmen en Micha liepen elkaar in de weg waardoor Hoogeveen een kleine mogelijkheid kreeg om te scoren. Het duurde tot de 14e minuut voordat de score werd geopend. Hamza ging goed door in het centrum, hij schoot op doel, de keeper kon de bal niet vasthouden, de rebound viel voor de voeten van Benjamin 0-1. Eén minuut later scoorde Hamza de 0-2. Daniel schoot de bal vanaf links voor op Benjamin, deze passte door op Hamza. In de 18e minuut viel de 0-3 door een schitterend afstandsschot van Benjamin, via onderkant lat. Het duurde tot de 21e minuut voordat Hoogeveen iets terug kon doen, maar gelukkig hebben we een uitstekende keeper in het doel, Micha voorkwam met een prima redding dat Hoogeveen kon scoren. In de 23e minuut schoot Hamza 0-4 binnen, de keeper van Hoogeveen schoot de bal slecht uit waardoor Hamza kon scoren. In de 26e minuut een mooie combinatie tussen Stan en Benjamin, de laatste schoot de bal recht op de keeper. Op slag van rust nog een corner van Hoogeveen, deze leverde echter geen gevaar op.

In de tweede helft werd Merijn vervangen door Mathijs en Julian werd vervangen door Justin. Hoogeveen begon goed aan de tweede helft, in de derde minuut voorkwam Micha een doelpunt van Hoogeveen door goed uit te komen. Na deze actie was het weer JO13-1 die verder ging met aanvallen. In de vijfde minuut zorgde Stan voor 0-5, door nonchalant links in de hoek te schieten. In de 12e minuut schoot Daan net naast, na een mooie aanval over meerdere schijven. In de 13e minuut schoot Daniel net naast, de keeper was verslagen alleen het rollertje verdween net naast de paal. De 0-6 kwam wederom op naam van Stan, met een bekeken balletje over de keeper. Een minuut later schoot Daniel de 0-7 binnen. Vijf minuten later was het wederom Daniel die met een prachtige stift de keeper van Hoogeveen kansloos liet 0-8. Een minuut later deed Hoogeveen iets terug, waardoor het 1-8 werd, sinds 26 november 2016 had JO13-1 geen tegendoelpunt meer gekregen. Vlak voor het einde zorgde Daniel voor de eind uitslag 1-9. Met een prachtig doelsaldo van 90 voor en slechts 5 doelpunten tegen staat JO13-1 er rooskleurig voor en staat het fier bovenaan in de eerste klasse. De komende twee weken hoeven de jongens niet te voetballen. Op 29 april wacht de kraker tegen KZC’08 JO13-1.