Keihard werkend Germanicus wint uit bij RSC Rossum

Een keihard werkend Germanicus heeft vanmiddag met 1-3 gewonnen van RSC. Trainer Jan Wielink kon niet beschikken over Roelof van Dijk (geschorst) en Kain Hoogeveen.
Na 2 minuten kwamen de Germanen al op voorsprong, Stefan Kikkert kon met een steekpass Robin Barelds aan rechterkant vrij spelen, zijn strakke voorzet werd bij de 2e paal ingetikt door Jessie Rotmensen voor de 0-1.
Na 15 minuten drong RSC, Germanicus steeds verder in de verdediging, er ontstonden ook diverse kansen voor de thuisclub. Keeper Mendes van Germanicus redde in de 25e minuut met een katachtige redding, om de bal uit de kruising te tikken. De spitsen van RSC konden de vele kansen niet omzetten in doelpunten, telkens zat er voet tussen van de Germanen of Keeper Mendes redde. In de 35e kwam Germanicus op 0-2, laatste man van RSC trapte over de bal heen en Nance Hoogeveen had de vrije doorgang naar het doel, hij schoot de bal beheerst voor de 0-2 binnen.
Tot aan de rust bleven de spelers van RSC kansen creƫren, de defensie van Germanicus blokten elke bal die richting doel kwam.
Na rust met Mahad Abdi voor Stefan Kikkert bleven de Germanen overeind. In de 53e schoot Stan Meijerink, na geklungel in de defensie van RSC de 0-3 binnen. RSC scoorde in de 80 minuut met een mooi schot van buiten de 16 meter de 1-3. Germanicus had in de omschakeling nog diverse mogelijkheden om de score uit te breiden. Strijdend voor elke meter en gaan voor elke bal sleepten de Germanen de winst naar zich toe.