Linksback Michel Groote uit Coevorden houdt dubbel gevoel over aan promotie Germanicus

Voor Michel Groote leverde de onverwachte promotie van Germanicus uiteraard een juichmoment op, maar de geroutineerde linksback hield er wel dubbele gevoelens aan over. Voor de 27-jarige Groote zit zijn tijd als prestatief voetballer erop en dat is veel eerder dan hij zelf voor ogen had.

Bron: Coevorder Courant

De geboren en getogen Coevordenaar – in het dagelijks leven werkzaam als servicemonteur bij Scheerhoorn – wilde dolgraag met de kersverse promovendus het avontuur in de 1e klasse tegemoet treden, maar een ernstige knieblessure heeft die voetbaldroom ruw verstoord.

Overgestapt van CSVC naar Germanicus

Michel Groote maakte dit seizoen de overstap van CSVC naar Germanicus. Zijn verwachtingen waren hooggespannen. ,,Het was onderhand tijd om mezelf te testen op een hoger niveau. Vorig seizoen beleefde ik met CSVC een fantastisch seizoen. We werden glansrijk kampioen en dat kunstje had ik graag bij Germanicus willen herhalen. We zijn weliswaar gepromoveerd, maar voor mij persoonlijk op een heel andere wijze dan ik had gehoopt. Door een knieblessure heb ik het allemaal op gepaste afstand moeten beleven.”

Rap tempo basisplaats

De voorbereiding op het seizoen en de eerste vijf competitiewedstrijden verliepen voor Groote boven verwachting. De wendbare vleugelverdediger had onder André Mulder in rap tempo een basisplaats te pakken en met zijn felheid als sterke wapen, zat hij zijn tegenstanders kort op de huid.

,,Ik moest in de beginperiode nog wel wennen aan de start- en sprintsnelheid, want het tempo ligt in deze klasse wel hoger. Dat was vooral een kwestie van veel trainen en ik wist me uiteindelijk snel aan te passen.”

Knie instabiel

In de zesde wedstrijd – uitgerekend in de streekderby tegen Dalen – ging het voor Michel Groote mis. ,,Vanuit het niets voelde ik een steek in mijn knie”, herinnert Groote zich nog het met 1-4 verloren duel tegen Dalen. ,,De knie voelde instabiel. Het was alsof er steeds iets wegschoot.”

Groote kon niet verder en moest zich laten vervangen. De verdediger hoopte de kwaal er tijdens wat lichte trainingen weer uit te kunnen lopen. ,,Aanvankelijk was de ernst nog niet helemaal duidelijk. Na twee weken rust heb ik zelfs nog een wedstrijd in het tweede elftal gespeeld, maar dat was achteraf niet zo verstandig. Een scheur in de meniscus en een beschadiging aan het kraakbeen bleken de boosdoeners.”

Stap terug naar vriendenteam CSVC

Michel Groote kampt nog steeds met de naweeën van het knieletsel. ,,Het herstel zal nog wel een tijdje in beslag nemen. Ik hoop in de loop van volgend seizoen toch weer op het veld te staan, maar dan in ieder geval niet meer in de hoofdmacht. Ik doe in sportief opzicht een stap terug, want ik wil geen risico’s meer op blessures. Ik ga afbouwen in het vriendenteam bij CSVC 2. Daar ligt minder druk en kan ik gelukkig nog wel tegen een balletje trappen, want dat kan ik nog niet missen.”