Sponsoravond met Evert ten Napel

Afgelopen woensdag was Evert ten Napel te gast op de Pampert. Met een gezellige groep van ongeveer 50 sponsors, werd genoten van een lopend buffet met daaropvolgend een amusante avond met voldoende lokaal en internationale voetbalgeschiedenis.

Lopend buffet van de Baander

Ondanks de inloop vanaf 18 uur, zaten de eerste tien sponsors rond half zes al aan de koffie in onze sponsorruimte. Het was een mooie opmaat naar een gezellige voetbalavond. Sponsor restaurant de Baander uit Dalen had een lopend buffet verzorgd met verschillende soorten vlees en vis en natuurlijk de nodige groenten. Zoals altijd was het buffet divers, zeer uitgebreid en zorgde voor de nodige complimenten vanuit ons sponsorbestand. Iedereen kon met een goed gevulde maag onderuit zitten om het verhaal van Ten Napel aan te horen.

Evert ten Napel over Germanicus verdediger Joop Meijer

Na een welkomstwoord van bestuurslid Vincent Kleine, werd de microfoon aan onze gast Ten Napel gegeven. Ondanks zijn leeftijd van 78 jaar, werkt ten Napel nog steeds bij Via Play als verslaggever. Ten Napel vertelde over het begin van zijn carrière toen hij voor de Emmer Courant regelmatig verslag moest doen van wedstrijden van Germanicus. Ten Napel vertelde dat hij onder de indruk was van Germanicus verdediger Joop Meijer en vroeg de aanwezigen de hartelijke groeten aan Joop over te brengen.
 
De vele WK’s en Elfstedentocht

Ten Napel heeft vele WK’s meegemaakt, waaronder het WK in ’66 in Argentinië maar ook bijvoorbeeld het EK ’88, waarin hij verslag deed van onder andere de wereldberoemde goal van Marco van Basten. Ook vertelde ten Napel over drie Elfstedentochten, waarbij verslaglegging in die jaren een stuk lastiger was vanwege het feit dat er via oortjes geen informatie werd doorgegeven. Ook vertelde ten Napel over zijn ontmoeting met Nelson Mandela en zijn bijna ontmoeting met Videla. Ten Napel is inmiddels al drie keer met pensioen gegaan, maar heeft zich meermaals laten overhalen om toch als verslaggever verder te gaan. Daarnaast vuurden sponsors verschillende vragen af op ten Napel. Het was al met al een leuke en gezellige sponsoravond.