Terechte overwinning Germanicus

Het is koud en winderig op Sportpark “De Hofakkers”, waar Germanicus zondag 15 december de één-na-laatste wedstrijd voor de winterstop speelt tegen VV Annen. Trainer André Mulder koos voor dezelfde opstelling als de laatste paar weken. Aan de supporters zal het niet liggen, zij zijn in grote getale aanwezig en laten daarmee zien vierkant achter “de jongens” te staan.

In de eerste helft krijgt Germanicus slecht vat op de wedstrijd. De ploeg van Annen houdt het veld klein en de geel-zwarten kunnen er erg moeilijk doorheen breken. Uit een vrije trap voor Annen in de 22e minuut wordt de bal vanaf links voor gegeven en Wouter Tilman kan vrij eenvoudig de bal  inkoppen. VV Annen neemt daarmee de leiding, 1-0. In de 29e minuut kan Germanicus hier iets tegenover zetten. Na een prima onderschepping op het middenveld door Milan van der Weide wordt de bal doorgepast naar Marco Cremer die vervolgens  doorspeelt naar de binnendoor komende Marco Verhoef. Verhoef schiet de bal uitstekend binnen en zet de Germanen op gelijke hoogte. Germanicus blijft voorzichtig en sober spelen en oogt daardoor wat traag. De geel-zwarten lopen daardoor wel veel minder risico op balverlies en een snelle omschakelingsmogelijkheid van Annen.

Na de thee wordt er met veel meer schwung gespeeld. In de 49e minuut vindt Kain Hoogeveen vanuit een vrije trap het hoofd van Marco Cremer en hoewel de bal naast het doel lijkt te gaan, ligt-ie toch achter de lijn: 1-2. Een mooie opsteker zo net na rust. Er ontstaan kansen over-en-weer en van beide kanten ontbreekt net de scherpte of wat geluk. In de 70e minuut is het opnieuw Marco Cremer die doel treft (1-3) en Germanicus zit daardoor wat comfortabeler in het zadel. Nance Hoogeveen, die in de 64e minuut de geblesseerde Milan van der Weide vervangt, scoort in de 77e minuut de 1-4. Roelof van Dijk onderschept de bal op het middenveld en speelt door naar Stan Ypenburg. Stan schiet de bal de 16 in en Nance scoort met zijn linkerbeen in de rechterhoek. Een moeilijke kans, een heel mooi doelpunt. Annen weet in de 87e minuut nog tot 2-4 te komen door een doelpunt van Jaap-Jan Mulder.

Al met al was het een mooie voetbalmiddag en de drie punten gaan terecht mee naar Coevorden!