Verlies voor dames 1 in Oosterwolde

Afgelopen zaterdag was onze 1e wedstrijd in de 3e klasse een feit!
Wij gingen naar Oosterwolde om daar te spelen tegen de dames van Oostenburg. De wedstrijd begon om 12.00 uur daarom moesten wij al om 9.45 uur aanwezig zijn. Vol goede moed gingen wij dan ook naar Oosterwolde. Na een goede wedstrijd bespreking van onze trainer Tjibbe begonnen wij aan een goede warming-up.

De wedstrijd begon iets na 12.00 uur. Voordat we het besef hadden dat de wedstrijd begonnen was hadden wij al een penalty tegen. Door een mis- communicatie tussen onze keep Daphne en Ellen waarbij Ellen de tegenstander naar beneden trok. Helaas kon onze Daf net niet bij de bal komen en stonden we na 1 minuut spelen al met 1-0 achter. Geen best begin van de wedstrijd.
Maar goed!!

We konden ons weer een beetje herpakken. Wij hadden een mooie aanval met Sharon op rechts die de bal aan onze spits Josien gaf. Zij schoot de bal van dichtbij tegen de keepster aan. Onze Rose was er als de kippen bij om alsnog de bal binnen te schieten. Zij bracht de stand terug op 11. We moesten ff wennen aan het niveau in de 3e klasse. De tegenstander was net ff iets scherper dan wij. Met deze stand gingen wij dan ook de rust in. Annet werd gewisseld en Melissa kwam voor haar in de plek. Na de rust begonnen we direct met een
stapje erbij. Kyra kwam nog in het veld voor Anna.

Het spel werd soms wat grimmiger en er waren wat overtredingen van beide kanten. De scheidsrechter kwam met een wel hele rare beslissing om onze Sharon 10 minuten van het veld te sturen. En toen waren de rapen gaar. Ja mensen!! Echt gaar 😉.Nadat we ff gegoogeld hadden op de bank kwamen wij tot de conclusie dat je er in de 3e klasse A categorie niet iemand voor 10 minuten uit mag sturen. Zijn redenatie was dat dit de 2e gele kaart voor Sharon was. Ze was al eerder gewaarschuwd. Maar deze man had helemaal geen kaarten op zak. Dus hebben we onterecht 10 minuten met 10 dames gespeeld! Dus liepen de spanningen aardig op in het veld en aan de kant. Helaas in de blessuretijd kregen wij de 2-1 om de oren en werd de 1e wedstrijd verloren in de 3e klasse.

Op naar volgende week. Dan spelen wij om 14.00 uur tegen de dames van BDE vr 1 op de velden van NKVV. Wij hopen u daar te zien.

(bron: facebook dames 1 Nkvv Germanicus CSVC)