Verslag Futsal

Het was vrijdagavond 17 september,  een warme, zwoele avond in de Drostenhal. Op het programma stond de wedstrijd tussen Germanicus en N’schut. Bij de thuisploeg was aanvoerder Ruben Soppe afwezig, maar waren Roy Piek en Paul vd Sande wel weer terug in de gelederen. Dennis Veenstra nam de zware taak van coach op zich. Na een lange warming-up kwamen we tot de conclusie dat de scheidsrechter andere dingen aan het doen was en niet aanwezig was. Gelukkig hadden de bezoekers een stand-in op de tribune zitten die z’n fluit ter hand nam en de wedstrijd ging leiden.

Op deze 1e thuiswedstrijd ging het bij Germanicus als een trein. De thuisploeg combineerde gemakkelijk door de blauw-witte muur van N’schut heen en wist met regelmaat het net te vinden. De bezoekers stelde hier maar weinig tegenover en zag door de bomen het bos niet meer. De ruststand was dan ook een duidelijke 4-0 voor de Germanen.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Germanicus combineerde en wist elkaar makkelijk te vinden, N’schut deed maar wat. Zelfs keeper Jansen van Germanicus was vaker op de helft vd tegenstander te vinden, dan in z’n eigen gebied. Ondanks de vele toeschouwers uit Hoogeveen, waren de bezoekers niet bij machte om door de sterke verdediging van Germanicus te komen en ze pijn te doen. De geelzwarten liepen in de 2e helft nog verder uit en maakte in deze 25 minuten ook 4 goals! Het hoogtepunt in deze 2e helft kwam van keeper Jansen, die met een ‘no-look-uitgooi’ de aanval opzette waar uiteindelijk een doelpunt uit voortkwam.

De doelpunten deze wedstrijd werden gemaakt door: Paul vd Sande 3x, Justin Thijsma 2x, Remco Benjamins 2x en Roy Piek 1x.

Zelfs de scheidsrechter vond het 2 minuten voor tijd al nodig om af te fluiten, zodat de eindstand op een 8-0 kwam te staan voor de boys uit Coevorden. Gelegenheidscoach Veenstra kon met trots terugkijken op de klinkende overwinning.