Verslag Germanicus Futsal

Vrijdagavond 8 oktober stond de wedstrijd op het programma tussen Germanicus en het laag-geklasseerde Hollandscheveld. Germanicus had enkele wijzigingen voorafgaand aan deze wedstrijd. Vaste keeper Jansen kon er niet bij zijn en werd vervangen door Ruben Soppe. Martin Bloemberg nam vandaag de rol als coach op zich. De toeschouwers in het volgepakte Drostenhal zagen een sterk Germanicus.

In de beginfase hadden de geelzwarten de overhand en kwamen ze op voorsprong. Een vlot lopende aanval werd door Paul vd Sande binnengeschoten, 1-0. Ondanks het overwicht van Germanicus kwam er een kink in de kabel. In een omschakelmoment kregen de Coevordenaren de 1-1 om de oren. Na deze tegenvaller rechtte Germanicus de rug en kwam het opnieuw op voorsprong. Justin Tijsma gaf de bal mee aan de opkomende Rene Meijerink, die overtuigend in de korte hoek schoot, 2-1. Germanicus probeerde hierna de score uit te bouwen, maar een reeks aan kansen werden gemist. Dit kwam de thuisploeg bijna duur te staan, toen er ineens 2 Hollandschevelders alleen op keeper Soppe af konden stormen. Echter bleef Soppe koel onder deze situatie en bracht redding. Even later scoorde Germanicus de belangrijke 3e treffer. Nadat Meijerink de bal onderschepte, bracht hij Tijsma in stelling die de keeper kansloos liet, 3-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust een ontketend Germanicus die geen spaan heel liet van Hollandscheveld. De bezoekende ploeg had maar 1 wissel waardoor ze het tempo niet meer konden bijbenen in deze 2e helft. De geelzwarte machine draaide op volle toeren en schroefde het aantal goals flink op. Na mooi uitgespeelde aanvallen wist Justin Tijsma de 4-1, Remco Benjamins de 5-1 en Paul vd Sande de 6-1 te maken. Ook Roy Piek en Dennis Veenstra waren dicht bij een treffer, maar ze vonden de keeper op hun weg.

Maar dit alles was slechts de opbouw naar het historische moment wat de vele supporters deed ontploffen van vreugde. En dat moment was voor Nick Renting. Na een paar mislukte pogingen kreeg hij het publiek op de banken door zijn 1e treffer te maken in het Futsal-shirt! Dit kwam voort uit een langdurige aanval over veel schijven met Nick als eindstation, 7-1.  Met deze bevrijdende goal op zak had Renting de smaak te pakken. Want even later scoorde hij onder luid gejuich ook de 8-1. Tegenstander Hollandscheveld kon in deze fase niks anders doen dan lijdzaam toekijken hoe de geelzwarten bleven combineren en kansen creëren. 1 van deze kansen werd benut door Justin Tijsma, die z’n 3e vd avond maakte, 9-1. De tussenstand begon inmiddels grote vormen aan te nemen en de toeschouwers zaten al te schreeuwen om de 10e Germanicus treffer. En dit gebeurde dan ook. Keeper Ruben Soppe besloot om een avontuur te beginnen en ging mee in de aanval. Hij werd vervolgens in stelling gebracht en schoot raak, 10-1!  

Maar het slotakkoord was uiteindelijk voor publiekslieveling Renting. Na een vloeiend lopende aanval schoot Nick vanuit een moeilijke hoek binnen, 11-1. Deze ‘hattrick’ deed de Drostenhal op z’n grondvesten schudden. Niet veel later floot de scheidsrechter af onder luid applaus vd fanatieke aanhang. Eindstand 11-1 voor Germanicus.