Verslag NGC VR1 – BDE VR1

Zaterdag 29 september stond de wedstrijd tegen BDE op het programma… en die kennen we natuurlijk nog van 2 seizoenen geleden. Daar hebben we wat tegen recht te zetten!

Na lang werken aan haar herstel maakte Simone vandaag haar debuut thuis bij NKVV. Ik vond dit persoonlijk HET moment van de dag, goed bezig topper!

Ze begon in de basis op 10 en deed dit uitstekend en leek alsof ze al jaren mee speelde.

Helaas moesten we beginnen zonder Ellen, die geblesseerd is, en Anna, die deze week even haar vinger tussen de autodeur had gegooid.

We begonnen vanaf minuut 1 sterk en scherp aan de wedstrijd en lieten gelijk zien dat het plan was om de 3 punten hier te houden.

Na al een aantal leuke aanvallen te hebben gehad werd het tijd om ook de score even in ons voordeel te zetten.

In de dertigste minuut belandde de bal na een uitstekende aanval via Josien aan de linker flank die haar tegenstander even voor schut zette via een cross bal bij Sharon, die het overzicht bewaarde en Anna inspeelde om de bal in te schieten… Die werd echter met beide handen door haar tegenstander opzij gezet en verdiende een strafschap.
Melissa kwam naar voren om deze te nemen… BAMMM, vol overtuiging!!! 1-0!!!

Met deze stand gingen we ook de rust in. Even op adem komen en wat kleine dingetjes doornemen.

De tweede helft gingen we door waar we gebleven waren. Scherp voetballen en strijden als team.

Na een kwartier schoot Josien van afstand verwoestend uit en dat schot werd door de keeper gestopt, maar Sharon was daar als de kippen bij om de 2-0 er in te schieten!! Hoppaaaaa!!!

We hebben nog een aantal mooie kansen gehad, maar helaas gingen deze er niet in.

1 aanval wil ik zeker nog even benoemen… waar een goed uitgespeelde aanval terecht kwam bij Rose, na een schot kwam deze weer in de kluts bij haar terecht en raakte ze hem met een ware Breakdance move met 2 benen in de lucht… die leek er in te vliegen, maar de bal kwam bij Sharon terecht die de 3-0 erin tikte. Helaas… BUITENSPEL!

BDE werd iets sterker, maar we wisten de aanvallen te stoppen, mede dankzij een uitstekend werkend team en een sterke Daphne!

Complimenten dames, gestreden als een team! Trots op jullie!

2-0 winst… op naar de volgende!