Wedstrijdverslag Achilles 1894 VR – NGC VR1

Na een vrij weekend mogen we weer aan de bak vandaag! Het was nog even spannend of het door zou gaan vanavond of niet gezien de regen, maar de wedstrijd wordt gespeeld op kunstgras, dus lekker voetballen vandaag! 12.30 uur zodat het veld beschikbaar was. Rose moet werken vandaag, dus die is er niet bij.

Omdat ook de thuisploeg gelukkig gewoon probeert te voetballen, en wij wat aanpassingsproblemen hadden op dit kunstgras veld, was de eerste helft wat rommelig. Van beide kanten werden er wat ongelukkige ballen ingeleverd bij de verkeerde kleur. Dit heeft natuurlijk ook alles te maken met het feit dat de bal op dit veld andere dingen doet dan op een gewoon grasveld.

Toch waren er wel kleine kansjes om al op voorsprong te komen in de eerste helft, maar tot een echte grote kans kwam het niet. Tot aan de 40e minuut, daar speelde een van de Asser verdedigers de bal terug, maar Dini was er scherp bij en onderschepte deze bal, ze bleef koel, omspeelde de keepster en scoorde fraai. Daarmee bracht ze de stand net voor rust op 0-1.

De tweede helft begonnen we gelijk sterk. Aniek, Annet en Jolinde kwamen er alle 3 meteen na rust in en pakten het ook gelijk goed op. Er werd goed gecombineerd en wat speldenprikjes werden uitgedeeld. In de 55e minuut kwam de bal bij Aniek die de een een-tweetje aanging met Josien, die haar op links wegstuurde. Daar gaf ze een afgemeten bal op de opkomende Denise die heel beheerst de bal links naast de keepster prikte. 0-2!! Heerlijke aanval uit het boekje dames.

Daarna was het even een paar minuutjes wat rommelig en dat resulteerde in de 65e minuut in de 1-2. Een bal werd door alles en iedereen gemist en bij de tweede paal stond een speelster van Achilles om de bal in de netten te tikken. Een erg rommelige goal, maar goed, die tellen ook. En dus leek het qua score even spannend te gaan worden, maar we hadden wel gewoon de overhand op het veld.

In de 67e minuut waren we al weer volop in de aanval, waar het wederom Dini was die door het centrum na een combinatie met Josien op stormde en de bal op de lat knalde, de rebound hieruit werd helaas door Aniek over geschoten, waar ze denk ik zelf nog het meest van baalt! Maar 2 minuten later werd Denise weer met een steekbal op de keepster afgestuurd, omspeelde weer vakkundig de keepster en tikte de 1-3 binnen!

Hierna controleerden we de wedstrijd en werden er kansen gecreƫerd, maar helaas niet afgemaakt. Maar in de 83e minuut na een klein momentje van onoplettendheid kreeg de thuisspelende ploeg nog een grote kans, waar Daphne met een wereld redding de bal uit de hoek wist te halen (zie foto). Ook de rebound pakte ze gelijk er na goed met de voet uit de korte hoek. Lekker Daf!

4 minuten voor het eindsignaal ziet Josien Kakkie de linkerhoek in duiken en heeft een mooie bal in huis op haar. Zij zet Dini vrij voor de keepster, en dat hoef je bij Dini niet te doen als ze in deze vorm verkeerd. Ze speelde weer de keepster uit en maakte haar vierde doelpunt van de dag! De wedstrijdbal heeft ze geclaimd en is mee naar Coevorden.

Woman of the match lijkt me duidelijk, met 4 doelpunten kan dat er maar 1 zijn, en dat is Denise.

Dit was onze laatste wedstrijd op het veld dit jaar en 23 december hebben we ons eerste toernooi in de zaal. We hopen u daar weer te verwelkomen.