Wedstrijdverslag Germanicus – GRC Groningen

Op een zonovergoten Pampert moest Germanicus aantreden tegen GRC Groningen. Germanicus kwam de eerste helft een paar keer via beide flanken door, maar werd uiteindelijk niet gevaarlijk.

Germanicus en GRC Groningen hielden elkaar qua balverlies en slordige passing redelijk in evenwicht. Het verschil werd in de eerste helft gemaakt door de twee penalties die GRC kreeg. De eerste strafschop kwam voort uit een foutieve sliding van Roelof van Dijk. De tweede strafschop kwam voort uit een duel waarin de toeschouwers dachten dat Daan van Dijk een vrije trap mee zou krijgen. Na een duw in de rug viel Daan op de bal en dit werd door de scheidsrechter als hands bestempeld waarbij de duw dus niet werd bestraft. Daan uitte zijn frustratie en gooide de bal op een rug van een tegenstander, waarna hij met rood van het veld werd gestuurd. Daarmee ging Germanicus met een 0-2 de kleedkamer in en dus een man minder.

De tweede helft bleef het spel in evenwicht en GRC Groningen drukte met 11 tegen 10 dan ook niet door. Het was Nance Hoogeveen die de 1-2 scoorde na een steekpass van Jessie Rotmensen. Nance schoof de bal beheerst in de verre hoek buiten het bereik van de keeper. In de omschakeling probeerde Germanicus regelmatig gevaarlijk te worden, maar had in de laatste passing geen geluk. Het bleef daarom dan ook spannend tot de 88e minuut, tot GRC in de tegenaanval alsnog de 1-3 maakte.

De wedstrijd is verloren op basis van een matige eerste helft. Volgende week speelt Germanicus een uitwedstrijd tegen TVC’28.