Wedstrijdverslag JVZ VR1 – NGC VR 1

Na onze slechte wedstrijd tegen BDE op 12 oktober hebben we een weekendje rust gehad en 2 weken waar we naar deze wedstrijd toe konden werken om de nare nasmaak van die wedstrijd weg te poetsen. Een goed resultaat tegen JVZ! Maar die hadden 12 oktober ook met 12-0 gewonnen van de Weide! We weten dat we vol aan de bak moeten dus vandaag.

Vanaf de aftrap was ook meteen aan ons spel te zien dat we alles op alles zetten om hier een goed resultaat te behalen. Iedereen begon fel en hadden de koppies dezelfde kant op staan met 1 doel. Dat werd ook gelijk na 11 minuten spelen al beloond toen Dini aan de linkerkant 2 dames voorbij slalomde en onberispelijk de 0-1 op het scorebord zette. Dat is nog eens een lekker begin zo!

We bleven goed spelen en druk zetten, lieten de thuisploeg niet echt in de wedstrijd komen. Toch hadden ze af en toe wat kansjes, maar die werden meestal door ons ijzersterke duo achterin Anique en Melissa onschadelijk gemaakt en anders stond daar altijd Daffie nog om de ballen eruit te houden.

De bal belandde in de 24e minuut voorin bij Anna, die de mee op stormende Jolinde aan zag komen en haar de bal in de loop gaf. Ze zag de kleine keepster wat te ver voor haar doel staan en schoot hard de bal over haar heen van een meter of 35! En zo was het ineens 0-2. Wat een wereldgoal. Ze scoort bijna nooit, maar als ze dat doet levert dit de mooiste doelpunten op!

In de 30e minuut had Rose even een mooie solo actie in huis, die veelvuldig voorbij haar tegenstander kwam. Dit keer gaf ze de bal afgemeten voor op de uitstekend spelende Anna die de 0-3 binnen werkte. En 10 minuutjes later had Ellen een mooie steekbal door de lucht op Dini die beheerst de 0-4 binnen schoot. Met deze stand wilden we ook gaan rusten, maar helaas maakten ze nog de 1-4 net voor rust. Daphne redde hem in eerste instantie nog, maar de rebound werd in geschoten.

De tweede helft hebben we even van shirts gewisseld, het zwarte van ons was soms slecht te onderscheiden van het donkerblauw van JVZ, dus spelen we de tweede helft in het wit. Dit was wat makkelijker te zien, en Dini zag in de 55e minuut Rose doorbreken en gaf een afgemeten steekbal. Rose omspeelde de keepster en schoot beheerst de 1-5 binnen. Lekker begin van de tweede helft zo! Publiekswissel voor Rose, die hard gewerkt heeft, ze werd vervangen door Lisa, wat een gouden wissel bleek!

Bij haar eerste balcontact in de 61e minuut kwam Kakkie er door op rechts en gaf een afgemeten bal op Bonkes, die kneiterhard de 1-6 binnen schoot. En echt ongeveer een minuut later gebeurde exact hetzelfde nog een keer. Weer Kakkie langs de tegenstander met een goede bal op Lies, 1-7! Boem boem Bonkes strikes again!

Een kwartier later had Kakkie het weer op de heupen en met een mooie actie ging ze 2 man voorbij aan de rechter kant en had een echt briljante voorzet wederom op Lisa, en bij de tweede paal kopte ze kei en keihard de 1-8 binnen.

In de 89e minuut heroverde Kakkie door keihard te werken de bal die hem bij Siem wist te krijgen die op haar beurt wederom de doelpuntenmachine Bonkes vrij zag staan, die een loepzuivere hattrick nog niet genoeg vond en haar vierde binnen 35 minuten scoorde. 1-9!! Wat een monster score. We hebben de wedstrijd goed gedomineerd, waar we met name op het middenveld de baas waren, waar onze aanvoerdster Ellen met Anna en Denise echte heersers waren! Zo gaan we met een heerlijk gevoel met zijn allen naar de wok vanavond!

Een super wedstrijd van alle speelsters, wat een heerlijke overwinning! De team prestatie was super, toch waren er 2 uitblinkers die hard vochten voor elke bal en ook nog eens bij de meeste aanvallen betrokken waren, Denise en Sharon! De woman of the match zijn er vandaag dus 2!

Volgende week staat de kraker tussen de nummer 1 en 2 op het programma, dan treffen we de dames uit Bergentheim, waar we de wedstrijd ook spelen. We hopen weer op uw massale komst en steun!