Wedstrijdverslag NGC VR1

Na de eerste 2 wedstrijden te hebben gewonnen staan we nu op 6 punten, een lekkere start in onze derde klasse. Uiteraard willen we hier vandaag 3 punten aan toevoegen, maar dit zou geen makkie worden vandaag, aangezien we nog nooit makkelijke wedstrijden hebben gespeeld tegen de dames uit Klazienaveen. Daar hebben ze dit seizoen ook een andere trainer aangesteld, een oude bekende van de CSVC-ers onder ons, Jan van der Zee. Een leuk weerzien met de oud trainer.

Vanaf de eerste minuut was al wel duidelijk te zien op het veld wie aanspraak ging maken op de overwinning. We waren gelijk de bovenliggende partij. Er werd goed rondgespeeld en werkelijk geknokt voor elke centimeter. Zo zien we het graag! Vooraf hadden we hier ook op gehamerd, aangezien dat de eerste minuten nog wel eens mis gaat, maar dit werd uitstekend opgepakt, ook veel coaching naar elkaar toe.

In de 7e minuut stuurde Kakkie met een steekbal Rose weg op links, die een afgemeten voorzet over de grond had op Dini. Die hoef je zulke opgelegde kansen niet te geven, onberispelijk schiet ze de 1-0 in de netten. Dat is een lekker begin zo dames!
Nog geen 2 minuten later heeft Dini weer een pegel op doel die net werd gestopt door de keepster, maar Siem was er als de kippen bij om er mee te doen waar Siem echt meester in is… BAMMM, op de paal!

We bleven vol druk zetten, waar de bezoekers geen raad mee wisten, dat resulteerde in de 12e minuut ook in de 2-0, waar Kakkie met een harde stift beheerst over de keepster heen schoot na een werkelijk perfecte lange bal van Anique! Wat een geweldige aanval en ene mooie score al na 2 minuten.

We bleven domineren en op de helft van Klazienaveen spelen. De enkele uitbraken die ze hadden werden goed onschadelijk gemaakt door de uitstekend keepende en mee voetballende Daffie! En in de 30e minuut werd een gevaarlijke aanval van ons onreglementair tegengehouden en kregen we een vrije trap net buiten de 16. Wie anders dan Siem zou deze moeten nemen!? Ze had ten slotte net de vrije bal val Sherida Spitse bestudeerd. Toch besloot ze hem in de andere kruising te schieten, maar wel weer via de onderkant van de lat! Geniale vrije bal, 3-0!!

Gelijk uit de aftrap werd Klazienaveen gevaarlijk en kwamen ze 1 op 1 met Daphne, die bleef goed staan en verkleinde haar doel voor de spits die erg aan het twijfelen werd gebracht, en met een mooie redding hield Daf het doel schoon! De 0 staat ten slotte altijd mooier op haar cv.

In de 41e minuut gaf Denise een mooie steekbal op de goed spelende Rose die beheerst de 4-0 binnen schoot. Ook in de 42e minuut was het weer raak… Annet gaf een mooie bal op Denise die op haar beurt 3 verdedigers te kijk zette in de 16 en met een kanonskogel de 5-0 op het scorebord zette! Lekkere score om de rust mee in te gaan.

Daar spraken we af om qua druk iets gas terug te nemen en de tegenstander iets meer te laten komen. Maar dat bleek wat lastig, want zo’n score wil je gewoon uitbouwen natuurlijk, en terecht! Want in de 50e minuut kwam Kakkie er met een mooie actie door op rechts en had een mooi schot in huis, die werd gestopt door de keepster, maar die kon niet voorkomen dat Dini uit de rebound de 6-0 in schoot!

5 Minuten later had Jolinde een mooie steekbal op Siem, die koel bleef oog in oog met de keepster en de 7-0 binnen schoot. Het goede spel van de eerste helft ging dus gewoon door! De dames hadden er zin in! Er waren nog wat kansen, waaronder 1 goede van Aniek die in de korte hoek schoot, maar die pakte de keepster goed. Ook waren er nog 2 grote kansen voor Klazienaveen, waarvan Daf er in de 68e minuut 1 geweldig stopte en in de 75e minuut een schot van ze op de paal, dat hadden ze goed afgekeken van Simone!

In de 85e minuut had Klazienaveen nog een leuke terugspeelbal op de keepster die terecht kwam op de paal. Hier rook Aniek haar kans om te scoren en was er eerder bij dan de keepster, en hoppa, 8-0!!

Woman of the match kan eigenlijk het hele team zijn, want er werd geweldig gespeeld! Maar de energie die Rose er in stopte vandaag was geweldig, en dan ook nog een doelpunt en een assist! Zij is dus woman of the match vandaag!

Zaterdag 12 oktober moeten we uit naar BDE, toch altijd een lastige wedstrijd voor ons! We hopen weer op uw massale steun!