Wedstrijdverslag NGC VR1 – Drenthina VR1

Na het gelijkspel vorige week hopen we vandaag te herstellen. Alleen staat ons een loodzwaar duel te wachten tegen onze angstgegner Drenthina. Hier hebben we het vorig seizoen tegen laten liggen, door 2 keer van ze te verliezen met 1-0. Vandaag dus duidelijk iets recht te zetten! Gelukkig met een complete selectie. Omdat Melissa dit seizoen helaas uitgeschakeld is hebben we onze oud aanvoerdster Josien weer weten te strikken voor een comeback bij Dames 1.

Vanaf het eerste fluitsignaal begonnen we sterk, maar ook de dames uit Emmen begonnen gelijk fel aan het duel. Ook zij willen graag in de ranglijst omhoog, en dat konden ze dus tegen ons bewerkstelligen. Juist doordat we beide fel en fanatiek begonnen was het wat rommelig, maar wel leuk rommelig, echt alles zat er wel in de eerste helft. Veel mooie duels, leuke combinaties en zo nu en dan wat kansjes. Het wachten was tot het duel echt zou open barsten.

De meeste duels speelden zich af op het middenveld, waar het meest gestreden werd. ZO nu en dan kwamen er aan beide kansen wat kleine uitbraken, maar ook de defensies en beide keepsters waren erg alert, waardoor het met een 0-0 rust stand saai leek, maar dat was het zeker niet! Even wat puntjes op de i zetten in de rust!

De tweede helft brak eindelijk het duel los. We waren duidelijk sterker en er werd goed gecombineerd. Dat resulteerde in de 55e minuut ook tot een mooie aanval die uiteindelijk bij Kakkie terecht kwam binnen de 16, zij werd alleen naar de grond gewerkt wat de scheids prima had opgemerkt en we een strafschop kregen. Simone kwam van de laatste man positie helemaal naar voren gestormd om deze te nemen. Pogingen van de dames van Drenthina om haar van de wijs te brengen hielpen niet en Siem ramde de bal onberispelijk in de netten, 1-0! Wat een heerlijk begin van de tweede helft.

Het werd na deze goal een heerlijke open wedstrijd, leuk om te zien van beide kanten. Beide teams kregen kansen en de defensies hadden ook veel te doen. Daphne deed telkens goed mee en maakte de ballen vaak al onschadelijk voordat het tot echte kansen van de bezoekers leidde. Ze doorzag vaak de diepte ballen al, waar ze goed meedeed en wegwerkte.

Opeens besloot de trainer van Drenthina om met 4 spitsen te gaan spelen. Wij besloten om alles positioneel zo te laten staan omdat er zo mooi ruimtes voor ons zouden komen, waar wij met ons goede spel van konden gaan profiteren. Mooi blijven rondtikken en de vrije man blijven zoeken. Dat deden Josien en Denise vanuit het centrum prima. Die konden redelijk vrijuit spelen omdat Anna en Ellen echt alles wonnen en de dames in stelling brachten. Het middenveld had ze in de broekzak.

In de 80e minuut had Anna een geniale pass op Kakkie op rechts, die op haar beurt de mee op stormende Bonkes zag komen en hem afgemeten voorzette en hoppaaaaa….. Lies ramt de 2-0 tegen de touwen! Zijn we dan eindelijk van dat Drenthina syndroom af? Nog even volhouden!

De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld en de 2-0 werd over de streep getrokken! Wat een klasse wedstrijd dames.

Woman of the match was Sharon, die uitstekend speelde en bij beide doelpunten betrokken was. Al speelde iedereen eigenlijk een prima wedstrijd. Maar als je 2 doelpunten voorbereidt heb je het verdiend Kakkie!

Zaterdag 23 november spelen we om 14.30 uur uit bij Gramsbergen. We hopen jullie daar allen weer te zien!