Wedstrijdverslag TVC’28 – Germanicus

Germanicus verliest van koploper TVC’28

Op een prachtige herfstdag is het Germanicus niet gelukt om koploper TVC’28 te verslaan. In Tubbergen werd Germanicus verslagen met 2-0.

Germanicus begon de wedstrijd prima en kwam goed tot voetballen. Tot echte kansen leidde dit niet. Na 5 minuten moest Nance Hoogeveen het veld met een blessure verlaten. Hij werd vervangen door Reinier de Boer. In de 16de minuut was het de Boer die de eerste mogelijkheid van de wedstijd kreeg. Rotmensen gaf een prima voorzet van links maar de Boer wist de bal niet goed te raken. Twee minuten kreeg de Boer opnieuw een kans maar zijn inzet mistte kracht. Even later was de thuisploeg wel trefzeker. Met een prachtig afstandsschot van ongeveer 25 meter wist de middenvelder van TVC keeper Mendes te verschalken. Hierna bleef TVC de gevaarlijkste ploeg. Op slag van rust wist Germanicus nog een kans te creëren. Na goed doorzetten van Moddejongen was het de Boer die een prima voorzet niet binnengelopen zag worden. In de daaropvolgende aanval van TVC werd een ongelukkig moment in de verdediging afgestraft door TVC, 2-0.

De tweede helft werd er van beide kanten niet meer het beste voetbal gespeeld en weinig gecreëerd. TVC was wel het gevaarlijkste team. Door toedoen van Mendes en de goed spelende Smit en Pol werd erger voorkomen. Lichtpuntje van de wedstrijd was de invalbeurt van Marc Uninge die zijn officiële debuut maakte.

Volgende week is Germanicus vrij. Op zaterdagavond 29 oktober wordt er op de Pampert gespeeld tegen SVBO.