Zaterdag 3 september

Germanicus 2 – Zwartemeerse Boys 2

Na jaren van inspanning was het dan zover, de nieuwe Zaterdag kon zijn officiĆ«le debuut maken op Estadio del Pampi! De nieuwe selectie had er zin in aangezien de meesten zich al goed hadden voorbereid(oftewel de loempiakraam had een goede omzet). Jammer genoeg begon de 1e wedstrijd al met verschillende afmeldingen wegens blessures, maar dat liet de Germanen niet tegenhouden om het publiek te vermaken. Terwijl het team nog in de kleedkamer zat was er al wat geroezemoes bij het publiek over hoe dit team zich zou presenteren op het veld. De trainer was een beetje gespannen, hij was zelfs om 7 uur sochtends al wakker, maar hij gaf een vlammende speech om zijn troepen te motiveren. De 1e 5 minuten bleek er wat tegenstand in te zitten aangezien zwartemeerse boys de bal soepeltjes rond liet gaan, echter was dit om ons zand in de ogen te strooien aangezien de resterende wedstrijd dit niet meer gebeurde. Onze centrale middenvelder besloot dit gelijk te stoppen en te laten merken waar dit team toe in staat is. Bij de 1e corner van germanicus kwam er gelijk een variant aan. In okaays van de bal gelijk voor te geven besloot onze linksbuiten de bal terug te leggen naar onze centrale middenvelder, met een lekker stuitje kwam de bal aan. Het publiek hield zn adem aan en zag de dropkick al aan komen. Met een perfecte technische controle nam hij de bal ineens op de slof, terwijl de bal nog onderweg was werd de FIFA al gebeld voor de puskas award. Met een heerlijk buitenkantje rechts liet hij de bal in de kruising verdwijnen. Dit staaltje van vakmanschap verbaasde zelfs de germanen dat het overwicht dat ze hadden(overgewicht ook maar daar word aan gewerkt) iets minder werd. De scheidsrechter was ook verward doordat op een gegeven moment onze linksbuiten op een gegeven moment zijn directe tegenstander het bos instuurde en de volgende tegenstander zijn hielen liet zien, letterlijk aangezien hij daar op werd geraakt. De scheids besloot in zijn verwarring geen rode kaart te geven voor deze doorgebroken speler. Onze centrale verdediger besloot de vrije bal toen wel zo in te schieten dat de keeper ooo nog een redding had vandaag. Het voetballende vermogen werd na deze verwarring weer getoond, onze aanvallende middenvelder kreeg de bal en had het veld vantevoren al gescand, toen duidelijk werd dat onze rechtsbuiten op snelheid was kwam er een steekpass a la de bruyne. Onze rechtsbuiten, die nu eindelijk weet dat een assist net zo belangrijk is als een goal, was ervandoor! Door goed overzicht te houden gaf hij de bal door aan onze spits die dit intikkertje besloot af te maken. Na zo’n makkelijke goal werd het wel tijd voor een nieuw hoogstandje, onze scannende aanvallende middenvelder had het spelletje alweer door en zag wederom de rechtsbuiten de diepte ingaan. Met een weergaloze pass zeilde de bal door de lucht en met wat geluk over de verdediger van zwartemeerse boys heen. Onze kwieke rechtsbuiten was echter zo snel dat hij de bal al voorbij was. Gelukkig zou zijn lenigheid op Fifa 23 uitkomen op een hoge 90, hierdoor kon hij de bal vanuit de draai achter de keeper werken! Met 3-0 was de tank ook wel even leeg, met zulke tropische temperaturen moest er natuurlijk ook niet teveel gesmeten worden met krachten. In de rust besloot de trainer tot enkele omzettingen om ook de wissels gemotiveerd te houden, onze keeper werd spits, de centrale verdediger werd keeper, de rechtsback ging eraf voor wissel nummer 1 en de spits voor wissel nummer 2. De trainer had hier echter wel wat hulp bij nodig van het team aangezien hij de tel weer kwijt was. Nadat alle omzettingen tot een goed einde waren volbracht kon de 2e helft worden gestart, de vraag kwam alleen van zwartemeerse boys of er misschien ook 35 min kon worden gevoetbald in de 2e helft. De 2e helft begon met enige onwennigheid achterin aangezien wissel nummer 2 nog niet helemaal op zijn wedstrijd niveau was en met passjes strooide die niet geheel acceptabel waren(na de wedstrijd zei hij, ik word gewoon niet begrepen). Gelukkig bracht dit aanvallend geen problemen, onze rechtsbuiten had zeer duidelijk geleerd van de afgelopen jaren want zijn overzicht bleef weer fenomenaal. Nadat hij wederom doorgebroken was legde hij de bal af op onze goaltjesdief die deze kans verzilverde. Het bleef echter hier niet bij want vlak daarna kwam de 5-0! De klik tussen onze scannende aanvallende middenvelder en onze rechtsbuiten was zeer duidelijk aanwezig. Na een diagonale pass kwam de rechtsbuiten vrij voor de keeper waarna hij de bal zeer koel in het netje plaatste. Ondanks dat zwartemeerse boys hierna mocht aftrappen bleef de druk van germanicus komen. De volgende goal was ook al gauw een feit. Na wederom een combinatie tussen aanvallende middenvelder en de rechtsbuiten liep hij vrij op de keeper af, normaal zou hij zelf schieten maar door de bal af te leggen op onze spits kon die de bal achter zijn standbeen in de goal werken, zeer langzaam dat wel maar een goal is een goal. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam hierna. Na een weergaloze aanval van de Germanen kwam de bal wederok bij onze rechtsbuiten. Perfect afgelegd zag hij zijn 4e assist al aankomen. Onze spits had echter andere plannen, op 1 meter van de goal zag hij de bal aankomen, de zenuwen werden hem misschien wat teveel(of zoals hij het zegt de bal stuitte op) want deze bal konden we ophalen op het trainingsveld. Het spektakel was nog niet voorbij want na een weergaloze struikelpartij van onze linksbuiten gaf de scheidsrechter een penalty, aangezien hij de penalty zelf “verdiend” had mocht hij zelf ook achter de bal plaatsnemen. Met een psychologisch trucje, ene kant wijzen andere kant inschieten, werd deze ook verzilverd. Hierna werd er ook al gauw afgefloten, de tegenstander vroeg om 35 minuten maar de scheidsrechter besloot dat 25 minuten ook wel genoeg was. Volgende week zullen de Germanen te bewonderen zijn op het sportveld van Erica, dus komt dat zien!